***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Сега и работници на „Лукойл Нефтохим“ блокираха път. Скандал за машинния вот


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 октомври   

 

Вече много прочут сюжет...

Работници от нефтената рафинерия „ Лукойл Нефтохим “ блокираха придвижването при изхода на Бургас в посока София поради настояването за анулация на дерогацията за съветски нефт. 

Опасенията им са свързани със съществени компликации в работата на предприятието и даже неговото затваряне, в случай че се стигне до възбрана за импорт на главната суровина от Русия.

***

Спешен председателски съвет свика ръководителят на Народното събрание Росен Желязков минути преди да стартира изключителното съвещание на депутатите.

***

Всичко наподобява като добре режисирана стихия в чаша вода. Ето го и елементарното пояснение:

„ След генериране на хеш кода той е показан обществено и е разполагаем сега. 

На 23 октомври представителите на „ Сиела норма “ и политическите партии и обединения са получили в следена среда цялостен достъп до изходния код на софтуера на машините за гласоподаване. 

След привършване на процедурата, всички употребявани кодове за онагледяване на процедурата са били съответно унищожени. Процесът по засвидетелствуване на машините няма въздействие върху изборния развой. 

Сигурността на вота се подсигурява от следното - машините работят като принтери, те отпечатват квитанция, която може да бъде забелязана от всеки един гласоподавател. Впоследствие СИК и ОИК регистрират гласовете на база на подадените разписки ", изясни министър Йоловски.

***

„ Имаше ексклузивен председателски съвет. Дойде отчет на ДАНС, от който излиза наяве, че на 25-и - два дни, откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка. Ето по какъв начин се манипулират машини. Сега единствено може да подозираме къде са записите “.

***

„ Днес тематиката не е „ Лукойл “, а открадването на изборите. Чакаме реакцията по-късно на държавното управление и способените органи. Ако няма разграничение от тези лица, разумно, че търпението ни към държавното управление ще свърши. 

Решенията за изборите са две – или махане на машините, или анулация на изборите “, разяснява той отчета на ДАНС, в който се твърди, че зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е копирал кода на машините за гласоподаване. 

***

***

Преди седмица причинителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия, откакто намушкал чужд.

***

В съветския Телеграм канал General SVR се появиха известия, че 71-годишният президент Владимир Путин е умрял и е задействан негов двойник. В канала от дълго време има изказвания, че съветският деспот страда от рак и е неизлечимо болен.

Според известията там е даден ход на прелом. Кремъл опровергава тези известия.

***

Китайски изтребител е минал на към три метра от американски бомбардировач Б-52 над Южнокитайско море, като едвам не е предизвикал случай, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Пентагона. В изказването на военните се акцентира действителната опция за акцидент на фона на битката на двете страни за въздействие в този район, прецизира организацията.

По време на нощното прехващане двумоторен китайски изтребител „ Шънян Чжай-11 “ се е доближил до аероплан на американските военновъздушни сили с „ неконтролирана превишена скорост, минавайки изпод, начело и на разстояние от три метра от бомбардировача Б-52, излагайки на заплаха от конфликт и двете летателни средства “, съобщи Индо-тихоокеанското командване на Съединени американски щати.

Обезпокоени сме, че този водач не е съзнавал какъв брой близо е бил от злополука, показват американските военни.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР